Halaman

08 Oktober, 2012

Alahai aku punya Nuffnang, ciput jer... bila nak kaya nih?

Rasanya dah bertahun aku letak iklan nuffnang kat blog aku yang memang tak berapa popular nih.... ada lah iklan adsense dan nuffnang yang aku tempek kat blog sebagai menghiasi dinding blog, orang kata sambil menyelam sambil minum air huhuhuhu

Memang betul kalau blog ramai pengunjung dan pandai buat mesti masyuuk punyer tapi aku dari dulu lagi buat blog pun macam melepaskan batok di tangga ajer lepastu nak harapkan blog popular dan diminati ramai hahahahaa... aku bermimpi di siang hari. sebenrya xdelah aku nak kaya sangat dengan iklan tu semua sekadar mengikut rentak semasa bloger2 di Malaysia.

Macam2 teknik dan cara yang aku bac dekat blog2 untuk membuat supaya blog kita jadi popular, tarik pengunjung yang ramai dan akan mendapat duit lebih bila ada yang klik iklan yang diletakkan... jangan klik iklan di blog sendiri dah lah yer nanti tak pasal2 iklan kena tarik heheheee

Beberapa hari lepas aku periksa akaun nuffnang aku yang dah berkurun tak buka dan terpapar pendapatan sebanyak .... tak sampai pun RM2.00 huhuhu... lagipun mengikut statistik blog aku ni dalam sehari di kunjungi lebih kurang 10 - 30 pengunjung sahaja tak pernah cecah ribu2 dalam sehari....!

Itupun dengan bantuan cik google kalau tak orang tak tahu blog aku ni wujud atau tidak sementelah ramai geng2 blogger aku yang dulu dah tutup kedai tiada lagi celoteh2 atau tulisan2 serta cerita2 yang di kongsikan tingal lagi beberapa yang masih aktif itu pun bukan tiap2 hari dia kemaskini.... aku lagi lah kadang2 sebulan sekali kadang2 tiada langsung... walaupun aku tidur depan pc, makan depan pc, byk masa dengan pc tapi bukan selalu aku layan blog sendiri kalau buka pun hanya sekadar tengok apa yang menarik dan sebagainya...
 apapun baik layan video nih... ada juga faedahnya.... InsyaAllah



Oleh: Ustaz Muhammad Abdullah

*nampaknya ada beberapa pengikut baru... terima kasih kepada yang baru mengikuti blog ini... :)

6 ulasan:

  1. aloha..
    gua sekadar coret2 saja. kalau nak harapkan buat duit melalui blog ni mcm xde pengharapan je.

    blog gua pun lama becuti.. hhee

    BalasPadam