Halaman

12 Mac, 2010

Yang terbaik tahun 2010

Habibah Hanan pelajar terbaik Maahad Muhammadi Perempuan Kota Bharu Kelantan (SPM 15A)

“Biasalah kalau ingin berjaya, kita kena ikutilah jejak langkah mereka yang telah berjaya. Saya mengetahui cara belajar Kak Fatimah, Kak Madihah dan Kak Amalina belajar.
“Saya cuba mengikuti cara mereka dan kalau tidak sesuai saya akan membuat kaedah sendiri,”


 Carlos Slim (January 28, 1940)
 Taikun telekomunikasi dari Mexico, Carlos Slim merupakan bilionair paling kaya dengan anggaran kekayaan sebanyak AS$53.5 bilion (RM177.5 bilion) untuk tahun 2010.

 "Wealth is like an orchard. You have to share the fruit, not the trees."
"When you live for others' opinions, you are dead. I don't want to live thinking about how I'll be remembered." He also claims indifference about his ranking and says he has no interest in becoming the world's richest person!



Sandra Bullock pemenang anugerah Oscar Pelakon Wanita Terbaik (The Blind Side )...


"Bermula pada saat itu, setiap kali pabila saya bangun dan saya mampu bernafas, maka saya tahu akan gembira dan ia akan menjadi satu hari yang baik buat saya.
"Bukan itu sahaja, di tepi katil saya juga saya letakkan nota yang berbunyi 'Expect as good as you give' (Terimalah sebaiknya sebagaimana anda memberinya) pencetus motivasi buat saya meneruskan kehidupan,"

16 ulasan:

  1. Kalau saya hanya diberi satu saja perkara untuk meminta...
    Satu perkara yang saya pinta itu adalah;


    'Moga Allah lindungi anak-anakku dari sebarang kesukaran dunia dan akhirat'

    BalasPadam
  2. Aisey....tertekan 2 kali...

    BalasPadam
  3. masa tengok interviu Habibah Hanan dalam berita tv malam haritu, dia sangat outspoken orangnya... bagus bagus... :D :D

    BalasPadam
  4. Betul Syah....
    ckLah dah biasa mengahadap budak-budak yang cemerlang di kertas....tapi, sahsiah...adoi!

    ....tak sampai matlamat Falsafah Pendidikan Negara! Tak berjayalah juga si cikgu mendidik....hukumnya!

    Kadang-kadang, budak yang 'all E'ngland lebih bertata susila...

    BalasPadam
  5. CkLah...
    Amin...........

    errr... tekan byk kali pun takper......

    hmmm...........


    syah Sha....

    outspoken... errrr terpaksa buka kamus dulu apa kebenda nyatusss adesss hahahaaa

    oooo terus terang katanya....

    Habibah, tu anak cikgu.... huhuhu


    CkLah lagi...

    budak2 all england aiyooooooo hebat ttuuuu....

    nak kenal buleh huhuuu

    BalasPadam
  6. Salam NL,
    Dah dpt kepsi ke?

    Bila baca tentang org2 berjaya ni semangat mula naik. Tapi bila dah menghadapi cabaran dan rintangan yg beribu2 lemon tu, semangat mulalah luntur huhuhu

    Patutlah aku tak jadi yg terbaik dlm bidang aku huwaaaaaa

    BalasPadam
  7. Wassalam YB...

    adesss kepsi... uwaaa... tak dapat... sapa lah nak belanja ni..




    hoh... kalau dah naik tu kira oklah tu huhuhu... nanti makan buah lemon tu... sedap juga tu hehehehe


    kalau buat mandi kulit buleh jadi putih dan badan sentiasa wangi....



    tak per nanti kalau YB dah jadi yang terbaik saya akan buat blog khas untuk YB huhuhuhhuu

    BalasPadam
  8. huhu
    1st time wanita menang award at Oscar
    yeah..;DD

    BalasPadam
  9. SITM...

    yer ke.... bukan pengarah wanita pertama....? hmmmmmm

    BalasPadam
  10. Hari2 mandi lemon mahu kecut badan dan alat2 tertentu wakaka

    BalasPadam
  11. YB...

    adesss... wakakakaaa... kecut kejap ajer tu....... bagilah dia rehat sikit.... hahahahaaaa



    musim panas ni elok tu hari2 mandi...

    BalasPadam
  12. Bijak, kaya dan cantik... satu pakej yang baik.

    BalasPadam
  13. Terbasuh sikit gua nyer minda yang karat nie..

    insaf kejap..

    nak cari buku nak cepat kaya ar.
    hehehe..

    BalasPadam
  14. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  15. tak smpi 9 bulan lg nak kejar jd yg terbaik ni utk thn 2010
    .
    .
    .



    err.. sempat ke??
    nanti jg lupa publish kisah aku eh.. terima kasih :D

    BalasPadam
  16. tok nabe... LOL.... KTS
    terima kasih..................

    BalasPadam