Halaman

04 November, 2009

November dan hujan

Pagi2 ni sempat lagi aku buat satu entry sekadar melengkapkan kekesongan ruang untuk bulan November ini. Kebiasaan pada bulan ini adalah musim tengkujuh kalau disebelah pantai timur tapi kat Shah Alam pun sekarang hujan sudah mula meriah siap petir dan kilat yang kuat.

Bagi pelajar bulan november ni adalah bulan peperiksaan lepas tu sekolah mula cuti, cuti yang panjang tu yang best tu... tapi aku tak ade cuti yang panjang begitu walaupun ada yang menyangka aku terlibat dalam bidang pendidikan errrr... jadi dengan musim hujan nih sejak 3 atau 4 hari lalu aku pun dah terkena hujan dan mengalami sedikit selesema dan batuk-batuk ringan atau kecil... tidak ku makan ubat cuma minum air sahaja... sebabnya tak demam buat apa nak makan ubat setakat pening-pening sikit tu... biasa ajer...

Musim hujan kalau kat kampung bestlah, macam2 buleh buat. Boleh pergi tangkap ikan dan main banjir walaupun aku tak pernah main banjir sebab kampungku tak pernah alami air bah hehehee... Masak ubi kayu rebus best woooooo... ikan kering, whoaaaaaaaaaaaaaa


ikan kering segar tuuuuuu


ubi kayuuuuu... best!





Lagu november rain dari GnR

15 ulasan:

  1. Kalo berani..

    bawak la sini 2-3 periuk ubi kayu rebus!!

    saje jek nk terliurkan orang la tu...

    p/s klip November rain tu ganas sungguh!!aaagagaa

    BalasPadam
  2. lamanye ko betapa Naqeeb...

    ko betapa kt gua mana??

    BalasPadam
  3. Masa budak2 dulu...time hujan2(banjir) ni ubi kayu bakar tu jadi peberet. sedap lepas main hujan, bakar ubi dan makan ramai2.

    Time tu ler jugak permintaan untuk ikan jeruk meningkat.

    BalasPadam
  4. rebus ubi kayu, cicah ngan kelapa campur gula & garam pun sodappp... takpun rebus ubi stelo... fuuuhhh~~~ Har har har har har :P :P

    BalasPadam
  5. hari2 hujan..
    kalau boleh hari2 xnak g keja.
    hehe

    BalasPadam
  6. Salam Naqeeb.

    1. Ikan kering tu kalau buat gulai dengan ubi mesti best punya.

    2.Sekarang ini ada jenis ubi yang boleh menggantikan beras.

    3. Beras yang berkualiti sekilogram harganya melebihi RM5.00.

    4. Hari ini internet lembab kot, dulu pelabur pun merungut.

    BalasPadam
  7. ubi oh ubi...

    cicah ngan gula perghh sedap..

    BalasPadam
  8. Arryani...
    errr tadek ubi kayu... kat pasar malam pun susah nak dapat...

    bukan bertapa tapi ada error!
    memori low kot huhuhuhu



    Tok ...
    makan ramai2 tu mmg best...
    ikan jeruk tu whoaaaaa... lagi best.. oh... sedapnya huhuhu

    Syah...
    ubi stelor hehehee... aku suka yang warna unggu...
    aku ak suka cicah gula, tak real!
    aku lebih suka original heheheehe

    LOL...
    kalau anak org kaya tak per tak payah kerja... macam paris hilton tu... kata org putih she was born with the silver spoon in a mouth!


    salam pak ngah...
    yer mmg best tu gulai kuning ubi dan ikan kering... campur nenas juga huhuhu...

    saya dah pening dengan line internet saya sejak 2/3 hari nih...
    munkin kena kilat kot...

    yer betul tu beras mahal, kat Bangladesh mmg dorang tanam ubi kentang untuk ganti beras...!

    GKSB...
    bukan gula cicah ubi ker hhuhuuuhu

    gadis kampung mesti tiada masalah nak cari ubi... hhuhuhuhu

    *ubi badak pun best, lepas makan terus membadak hehehehee

    BalasPadam
  9. Gosh i miss salted dry fish!!!!!!!

    BalasPadam
  10. lebih suka yang kaler kuning-kuning oren daripada purple... rebus ngan air garam sikit... makan gitu je panas-panas time hujan... perghhh... meleleh lak air lior... har har har har :P :P :P

    BalasPadam
  11. Rumah tangga kau dah makin cantik....

    BalasPadam
  12. zafi...
    ko beli ikan pastu ko buat sendiri
    ikan kering hehehee
    kalau kat luar dah bersalji ko jemur dalam umah hehhehe

    Syah...
    bila ko nak rebus ubi tu...
    aku sedia menghabiskanya hehehee


    CkLah...
    errr terima kasih...
    ada juga yang kata cantik... malu aiiiiii hahahaaa :)

    BalasPadam
  13. sesungguhnya less is more... tak serabut, aku suka... err... maksud aku umah ko nih... heheheheh :D :D

    BalasPadam
  14. tak nak aku... hangin naik kepala.

    BalasPadam
  15. SS... tima kasih.... ler huhuhu
    untuk kemudahan semua juga huhuhu...



    Teja...
    ko makan nasi pun buleh naik angin ... hahahaha

    takkan ko nak makan epal tiap2 hari huh............

    BalasPadam