Halaman

08 Januari, 2010

Di hari jumaat yang damai ini seawal pagi aku bangun dan ditemani hujan yang merintik romantik terasa mahu tidur kembali tapi apakan daya semua itu harus dilupakan... oh hujan... masih turun masih sejuk... terasa sejuknya...... dan syukur kepada Illahi kerana masih lagi memberi kekuatan untuk meneruskan kehidupan dimuka bumi milikNya ini....

Hari ini aku shift petang so tadek masalah ler untuk beronline seketika hmmmm... iyalah sejak sekian lama tak update blog seolah semua sudah terlupakan hohoohOhoHoo.... tapi bila buka blog ni masih ada lagi yang bercerita tentang tahun baru... bagaimanapun tahun baru untuk aku kali ini bermula dengan sedikit memori kelabu........... uwaaaaaaaaaa hahahaa.... tapi tak per.... sudah biasa............ tak mahu ingat lagi...... tak mahu ulang lagi.................


errr dua hari lepas aku bermimpi gigi aku tercabut... sedikit sebanyak membuat aku risau... kata orang tua kalau mimpi begitu tandanya ada orang yang rapat dengan kita sedang sakit atau akan jatuh sakit... sedang aku berjauhan ni kan kalau ada yang sakit sudah semestinya menyulitkan... tapi harapnya itu semua adalah mimpi semata....... lagipun belum ada khabar buruk dari kampung...


sebenarnya aku nak becerita tentang apa yang berlaku ditempat kerja beberapa hari yang lalu tapi bila dikpikirin pikirin tak jadi pulak....... hehehe bukan apa takut peah rahsia........... oh tidakkkkkkkkkkkkkkkk

kisah yang berlaku itu mmg cukup menarik dan agak luar biasa namun apakan daya dialam blog yang serba kena dan tak kena ini aku terpaksa tidak meneruskan jua hmmm mmmmmmmm....





len kali kalau ada cerita yang tidak berkaitan dengan kerja aku akan ceritakan... boleh ker?.... tapi apapun sejak kebelakangan ini kerja2 ku amat berat dan memberatkan dan kebiasaanya habis seluruh badan ku terasa sakit2 dan tegang heheheheheee... betul, letih dan penat............ terasa nak berenti kerja ajer tapi sekali lagi pakan daya........... aku cuma insan biasa hahahaa.............. terimalah saja semuanya.................


adesss sempat lagi aku mengadu kat blog.......... hiayaaaaaaaaa.... malu gue......... takper blog kan salah satu daripada cara untuk hilangkan stress hehehee..................... namun aku mahu juga ceritakan satu kisah yang terjadi ditempat kerja beberapa hari lepas............


ceritanya begini........ pada suatu hari ituu... bos besar mahu datang melawat dan kita orang semua kena sedia dan kemas mana yang patut............ maklum ajer boss besar nak datang dan nak tengok semua tempat.......... nak tak nak kena buat cantik cantik dan elok dipandang mata........ aku pun ikut pening kepala macamana nak uruskan................ mmg banyak masalah.......... kalau boss itu nampak apa keadaan pada masa itu kompen kena sembur ler huhuhu..................... masa aku nak naik ke tingkat atas dalam lif aku berjumpa dengan seorang akak yang kerja kat situ........ rasanya dia kerja bahagian stor.......... dengan keluhannya aku faham dia berada dalam tekana yang sungguh dasyat!..................... kesian juga....................


katanya atau keluhanya......." kerja kat sini macam lembuuuuuuuuuuu!"......("sini" terpaksa dirahsiakan tempatnya atas beberapa sebab huhuhu) whoaaaaaaaa... dia tak tahu camner pulak yang aku rasa tapi aku diamkan ajer walau apapun kena settle juga......... baru boleh balik........ terpaksa aku balik lambat hari itu............. letih dan penat................. nasib ler.....................................................


eh stop kat sini dululah... nak pi ronda2 blog kawan2 pula dah lama tak meronda nih huhuhu...................................

be happy be smile.............. be cool..........

13 ulasan:

  1. aku selalu jugak mengeluh cam gitu... Tapi bagi pihak incik Firdaus laa... Heheheheh :D :D

    BalasPadam
  2. ss...

    oit ada pun nko rupanya huhuhu...

    mungkin orang pompuan suka mengeluh macam itu... hehehehee


    *nasib baik tak kata macam unta! huhuhu

    BalasPadam
  3. apalah ko ni. Nak citer tapi sekerat jalan. Potong stim aku baca aje huhuhu

    BalasPadam
  4. Ko kerja angkat berat ke sampai letih dan penat? Tentu otot2 tangan ko besar dan kuat wakakaka

    (saja aje cucuk sikit - jgn marah)

    BalasPadam
  5. Aku pun seram jugak kalau mimpi gigi tercabut. Setakat ini selalunya mmg betul ada org yg rapat akan sakit teruk atau meninggal.

    Aku doakan takde apa yg tak baik terjadi kpd ko atau mereka yg ko sayang.

    BalasPadam
  6. aah laaa...
    cite lerr penuh2 sket...
    hehehe...
    bwak2 besabo mse kje..hihi...

    BalasPadam
  7. Salam...

    aishhh lama tak nyinggah d sini..

    ish..x de ape2 lah..mimpi sekadar mimpi..jgn dok risau yg bukan2..

    keje ape yg tak stress..yg penat..hmmm..nak buat mcm mana kan..lain la kalu ada mesin cap duit kat umah..marah betul akak kat lif tu kan..saborrrr je ler..

    BalasPadam
  8. klo tk nak keje kat 'sini' pi la keje kat tmpt laen... kat tmpat aku banyak keje kosong... keje jolok kelapa sawit, sesape nak contact le aku... hehe

    BalasPadam
  9. Bagusnya kalau jadi bosssss.....

    BalasPadam
  10. kpd semua hari tak sempat nak balas komen lagi......... huhuhuu

    BalasPadam
  11. YB...

    errr... nak teruskan cerita tapi iklan banyak sangat hehehee.... banyak kena potong huhuhu

    bukan lagi besar makin kurus adalah hahahaa........... betul.... berat badan dah menurun hampir 2kilo huhuhu


    terima kasih kerana doakan yang terbaik untuk saya... amin....


    GKSb...

    kalau kerja jadi blogger kan tak payah angakt komputer hehehehee

    angkat mouse sekali sekala... heh....


    PUSPA...
    kerana sabarlah masih bertahan kalau tidak dah lama belah hehehee


    Tsally...
    ada masa boleh ler singgah sini hehee...


    mmg sabor ajerlah ubatnya.... kerja kena teruskan juga........

    memang kalau ada mesin duit dah tentu duit tadek nilai lagi huhuhu....


    TEJA...
    aku nak kerja kontrak tapi tak nak ler jolok buah kelapa sawit.... buah lain tadek kaaaaaaaaaaaaa hahahahahaaa....


    *jolok buah anggur best hehehee


    TOKNABE...
    kalau tok jadi boss nanti ssaya pi apply kerja.....

    dont worry saya tak claim gaji tinggi punya huhuhu... kerja tetap komitmen! hmmmmmmmmmmm

    BalasPadam