Halaman

23 Mei, 2009

Yang aku nampak: nak citer pasal politikus


Politik... aku sebenarnya bukan layan sangat politik tapi aku berminat juga buat kajian tentang perjalanan politik di negara kita ini. Nak atau tidak kena ikuti juga keadaan semasa termasuklah gelombang arus pergolakan semasa dalam dunia politik di dalam negara. kalu dulu2 masa masih remaja yang hanya tahu hidup bergembira dan enjoy sana sini apa saja tentang pilitik tidak lebih sekadar sembang2 dikedai kopi jer...
tadek lagi internet dan blog2 nih semua...

Dan percayalah tidak semua penduduk di malaysia ataupun manusia yang mendiami negara ini yang tahu tentang politik dan sedih lagi ada juga tak pernah pun mendaftar untuk menjadi pengundi yang sah. dan dia tidak menyokong mana2 parti politik yang sedia ada samada pembangkang atau sebaliknya.
... dan org itu salah seorangya adalah aku huhu... erkkkk. walaupun aku dah cukup umur untuk mendaftar sebagai pemilih sejak berdekad lalu namun aku tak pernah nak pi mendaftar kan diri dng SPR. so, nama aku mmg tadek dalam database dorang... kenapa aku tak pergi daftar... sbb aku sampai sekarang tak tahu mana satu nak pilih weyh... semua dan masing2 dok kata dorang lah baik.

aku tak nak tulih panjang2 and what's the point adalah aku tak masuk mana2 parti politik... dan citer pasal politik takkan habis... dan pada sesiapa yang berminat pasal politikus bacalah blog kat internet tu... aku dah baca... Harakah, blog Che Det dan blog2 individu yang terlibat dgn politik...
so jgn baca satu sajer baca kedua2 pembangkang dan kerajaan sekali nanti anda akan tahu...

klu malas layan politik ikut jerlah macam aku layan blog... hahahahahaaa...

*jeling2 lah ke Perak yer... sedang hangat tu... pokok itu pun dengar cerita dah glamour heheh
itulah politik.........

15 ulasan:

  1. aku suka politik..
    aku bercita2 nak jadi org politik..
    so, jgn kutuk POLITIk..

    hahahaha..
    sila percaya..



    sape MB perak skrg ni eh??
    arini org lain.. esok org lain..
    kompius teman!
    hahahaha

    BalasPadam
  2. KTS...

    nko ker puteri UMNO yang vouge dulu tu hehe...

    mb perak dan tentulah dato Zambry ke apa namanya
    susah nak igt ler hahhaaa... kalu dato najib atau pak lah senang nak igt....

    Pakcik pun tak kutuk politik tapi nak juga maki hamun bila ada yang tak puas hati...

    tapi apa kan daya... setakat nih DSAI jer yang berani... antaranya lah

    kutuk2 kang ada pulak pakcik masuk ISA oh tidak.....

    BalasPadam
  3. ooopppssss...

    puteri UMNO??

    not me laaaaaaa....
    tak sealiran dgnku..

    hehehehehe..





    .
    .
    .
    .

    nak ckp pasal politi, pegi daftar dulu kat SPR.. baru layak..
    tak kira la .. tak tau pilih sesapa pun!!

    dah ... pergi!! wat malu je
    .
    .
    .
    .
    aku pun belum daftar.. hahahaha... sbb aku baru 17... alasan yg asalan!!

    BalasPadam
  4. eh KTS...
    pakcik tersalah org ker... nampak cam dah betul
    tapi org lain rupanya...

    eh ramai lagilah yang tak daftar tapi dorang tak malu pun ... orait jer...

    haaaa tu lah diri sendiri pun tak daftar lagi...
    jgn nanti gatai2 nak pi mengundi bila tiba harinya nanti...

    eh tak tau nakpilih... hmmm nanti pangkah jer yang gambar roket tu hahahahaaaa

    BalasPadam
  5. Eh, aku juga tergolong dalam golongan orang sepertimu... Incik Firdaus juga... Hahahahahah :P :P

    Tapi incik Firdaus tu nama sahaja tak berdaftar... Kalau daftar, aku tau sangat dia nak sokong siapa... Hahahahahah :P :P

    Err... kunjungan balas... :D :D

    BalasPadam
  6. SS...

    nampak nyer ramai yang serumpun huhhuu...

    haaaaa dah tau nak sokong saper... klu gitu tak susah ler nak pening2 paler dok pikir nak pangkah saper nanti...

    terima kasih atas kunjungan SS hehehee

    BalasPadam
  7. Aih, dah jadi SS laa plak... Rasa macam bukak ruang sembang kat sokkabar plak... Mueheheheheh

    BalasPadam
  8. hehehe
    ati x ckup 21
    hahaha

    bawah umo..;p

    BalasPadam
  9. SS...
    hati2 berkata kata pasal politik nih
    silap hari bulan dorng datang skodeng...
    siap bawa org surat khabar lagi muahahaaaa

    SITM...
    Ati, 18 tahun dah cukup umur lah tu huhuhuuu
    belajar pasal politik dulu pastu buleh ler
    nak pangkah saper yg berkenan dihati huhu

    BalasPadam
  10. cerita politik?? Ya ampunnn... Aku kurang berminat...

    BalasPadam
  11. eh aku nasihatkan ko org daftarlah jadi pengundi. Rugi kalau tak mengundi ni. Lebih2 lagi kalau tiba2 aku jadi calon kawasan korang hehehe

    kan aku YB

    BalasPadam
  12. SS...
    tak per nanti sambung citer karipap korang...
    hahahaaa

    YB...
    tak yah daftar pun tak per saya tetap pangkah YB hehehe... tapi tak taulah dorang yg lain2 tu...

    klu YB calon kat shah alam saya nak minta
    komuter lalu depan umah saya huhuhu

    SBB...
    selamat datang... oh. klu tak tgk citer X-men tu pi cari dvd kat pasar malam... huhu

    BalasPadam
  13. Pak Cik, kalo awak jadi ADUN kat tempat saya...saya nak mintak, kedai nombor ekor kat sini ditutup..Kekdang tu, malu rasanya jadik org mlayu sbb rata2 pngungnya smua bangsa saya..Tolonglah eh...cepat2 jadik ADUN kat sini...

    BalasPadam
  14. arryani...
    tak minat ler pakcik nak jadi ADUN...
    daftar pun idak lagi nih... cam mano nak jadi
    ADUN...

    serahkan pada yang pakar jerlah...

    pasal nombor tu biar pihak berkuasa yang
    uruskan!

    BalasPadam