Halaman

26 Jun, 2009

The end of the season 5 of House MD




Dua atau 3 hari lepas aku sudah menonton siri House MD last episode untuk musim ke5. Untuk musim ke-6 akan bermula pada Sept 2009 dia US.

Aku mula layan siri ni sejak 2 tahun lepas klu tak silap sejak dari 1st episode season 1 sampailah ke 24th episode season 5th... semuanya 110 episode.
mengikut wikepedi House adalah di inspirasikan dari kisah Sherlock Holmes!

Untuk episode last musim ke5 tu pada akhir cerita dimasukkan ke pusat psikiatry setelah dia didapati berhlusinasi dan selalu membayangkan Amber (sudah mati) dan pada episode itu kecelaruan tingkah laku House mengundang spekulasi kpd kawan2 dia dan juga staff dia.

Dan dia telah memalukan boss dia (Lisa Cuddy) dengan menyatakan dia telah meniduri Cuddy pada suatu malam tapi yang sebenarnya itulah adalah khayalan dia semata mata... dan ramai staff dihospital itu yang terperanjat dan terkejut!
anda boleh lihat camner Cuddy naik hangin dan menangis kerana dimalukan sebegitu rupa oleh House seorang yang dia minati sebenarnya hehehee

Semua episode aku layan kat pc jer dan semua episode itu aku doload dari internet! dulu aku ada juga layan kat astro tapi selalu ketinggalan.

dan bila bermula musim depan Hugh Laurie masih lagi memegang watak House tetapi dengan imej yang berbeza, kepala botak! hehehee... dengan itu juga akan bermulalah misi aku jadi lanun untuk menyedut siri itu dari intenet! satu siri lebih kurang 400mb avi format(divx)gbr very clear.


"It wasn't a massive move when I first considered [doing House]. What usually happens, is you do a pilot and of the very few picked up, only about a quarter go to a second year. So I thought I'll have three fun weeks. I never dreamt I'd be here three-and-a-half-years later."
—Hugh Laurie
(source: http://en.wikipedia.org/wiki/House_(TV_series))

17 ulasan:

  1. Dulunye...mok cik minat giler ngan citer nih...Tapi, lepas mok cik tertinggal beberapa episod, makanye mok cik tawar hati sikit.

    DAN mok cik rasa lagi, kalo DR House tau, pasti dia pun tawar hati ngan mok cik jugak!

    Apapun, tindakan ko sedut dari internet adalah dibimbangi terdorong untuk menjadik lanun cetak rompak..Sila kawal tingkah laku anda K

    BalasPadam
  2. Arryani...

    macamana aku bg jawapan yang profesioanl ek...

    camnilah... 1 dvd aku juai 5 hingit 5 seasons 10 cd pukoi rata, harga kawan2 rm 50 hingit jer muahahaaaaaaa

    BalasPadam
  3. Pok Cik

    kegiatan anda sedang dipantau...Sila percaya..wakakak.

    Sediakan wang yang cukup utk proses jaminan di court..ahahah

    p/s aku tak dapat bayang ko tutup2 muka bila paparazzi nak amik gambo ko nanti..

    BalasPadam
  4. Arryani...

    hehehehee... takperlah klu camtu...
    baru angan2 nak jadi kaya hahahahaaaa

    BalasPadam
  5. House?..I like!! tapi mcm NL..Sally selalu termiss kat Astro..suka dialog cerita tu..best..

    BalasPadam
  6. Cikgusally...
    sorang lagi peminat House rupanya huhu... yer klau tgk kat astro mesti termiss walaupun dia ada ulangan...

    dialog dia mmg bahasa medic... kadang tak faham juga apa yang dia maksudkan tambah pula metafora dr House tu...

    BalasPadam
  7. err... aku tak penah tengok cite ni... Hohohohohohoh :P :P

    BalasPadam
  8. SS...
    klu tak pernah tgk okler...
    tapi klu Greys Atanomey ada tgk tak? huhuhu

    citer2 camnih utk yang profesional jer ngeh3x

    BalasPadam
  9. salam pg, maaf la tulis.... aku tk minat tgk wajah hero drama ni... huhu, apetah lg nk tgk drama dia... lg la aku tk minat. dokto2 je yg minat kot... err

    BalasPadam
  10. Teja...
    susah nak cari doktor wong jowo! muahahahahhaa... kat US nun...

    BalasPadam
  11. grey's anatomy aku tak suka tengok, sebab cerita tu cam abscene skett... Hahahahahah :P :P

    Kalao ER, Third Watch, Private Practice, CSI, NCIS, Criminal Minds, Dexter dan lelain aku tengokla...

    Err... Aku tak pasang astro... tu la pasal tak tengok... heheheheh :D :D

    BalasPadam
  12. selain House..CSI (semua..) adalah favourite sally..

    BalasPadam
  13. SS...
    klu pasang astro... macam2 adaaaaaaaaaaaaaaa hahahaaaa...

    cikgusally...
    ngeee klu layan tu semua mau tv tu kena conquer awal2 ngan sally nih heheheee...

    BalasPadam
  14. ye la... aku nk cari ala2 obama tp org mesia??? klu jumpe ko sms aku ye... hehe

    BalasPadam
  15. uiks... i miss the series now!!!

    BalasPadam
  16. zafi...
    pi beli koleksi dvd kat kedai heheheee

    BalasPadam