Halaman

17 April, 2010

sepuluh blog (n3) satu hari... apa........ satu n3 seminggu pun susah bagi aku!

beberapa hari lepas aku ada baca dalam akhbar tempatan yang mengisahkan seorang makcik aka surirumah aka ibu... mendapat pendapatan lumayan dengan menulis blog! dia juga bekerja sepenuh masa dan dia menulis blog pada sebelah malam...


Iklan
Sudah lama dia menulis blog dan dia ada mengatakan bahawa sehari target dia 10 blog perghhhhhhhhh... tapi sekarang dia dah cool down mungkin dah kaya kot hehehe. Dia mendapat pendapatan melalui iklan2 yang diletakkan dalam blog dia... aku dah skodeng blog dia ada iklan nuffnang dan juga iklan2 dari syarikat tempatan serta blog dia ditaja oleh syarikat pembekal domain.com... hebat tuuu.... aku jeles sungguh!








Adsense dan Nuffnang
Blog aku ini yang sejuk dari dulu lagi... saper lah nak letak iklan kat sini hehehee.... walaupun aku ada tempek iklan Adsense dan Nuffnang... tapi sekang ni ada ler masyuk sikit.... adsense dalam 2USD gitu... dan Nufnang 40sen! rezeki....

masalah internet
dengan PC aku yang kadang2 sengal dan sambungan internet yang semput macamana aku nak buat 10 blog satu hari... mana idea aku nak cedok mana ilham aku nak kebas... merepek aku tahu laaaa kalau merepek saja selalu nanti orang bosan!


Trafik
Tapi dia ada mengatakan masa mula2 dia berjinak-jinak dengan dunia blog, tak ramai pun yang masuk atau baca blog dia tapi setelah sekian lama apalagi setelah keluar akhbar melonjak trafik....  tapi aku berfikiran juga kalau 10 blog aku buat sehari ada ke yang nak baca... selama ini pun yang masuk blog aku dan bagi komen tak ramai rata-rata dalam 7 orang ajer itu pun termasuk dari komen sendiri... erkkkkkkkkkkkkk

*ralat- blog dalam artikel diatas merujuk kepada n3... harap maklum huhuhuhuu

16 ulasan:

  1. Wah...kayo makcik tu!
    ckLah pulak makin malas nk tulis entri...dan meronda blog org....tak masyuklah mcm ni...


    Hmmmm..tak apalah...ada 'rezeki' lain yg perlu lebih tumpuan. Kan...kan...kan..

    BalasPadam
  2. 10 blog tu maknanya apa?? errr adakah dia ada 10 10 blog yg berlainan atau sbnrnya 10 entri sehari?/


    .
    .

    errr... maaflah eh... kompius skit... sbb klu makcik tu ada 10 blog dan apdet setiap hari blog2nya tu, mmg kena tabik spring ni... nak manage 1 blog pun aku dh kelam kabut

    .
    .


    semoga ko dpt pndptn yg lumayan drpd berblog ni...

    .
    .



    pastu boleh la hari2 belanja aku mkn donat

    hikkksss ;D

    BalasPadam
  3. huhu..mungkin dia ada 10 blog dan buat 10 entri sehari utk blog2nya. Kalau mcm tu kira hebatlah.. idea dia mcm air dalam paip..mencurah2.

    2usd dan 40 sen tu kira banyak jugak ler..hehe

    BalasPadam
  4. 10 blog ke 10 entri sehari?? gila ah ko sampai 10 blog... Tak termanage owhhhh~~

    Kalau ko cuma guna nuffnang tanpa adsense, musti nuffnang ko punya duit up lebih cepat...

    tapi orang kata adsense lagi cepat dari nuffnang... ape-ape jelah... masing-masing punya preferences... :D :D

    BalasPadam
  5. cklah...
    mmh kayo makcik tuuu pernah masuk tv pun huhuu

    kalau cklah malas masuk blog org lain masuk jer blog saya hehehee

    yer betul rezeki masih banyak untuk ckLah kan kan... jual kambing nanti ckLAh hehee

    BalasPadam
  6. KTS...
    aar laaa aku silap!

    10 entry satu hari sebenarnya huhuhu....


    nanti ko buat ler blog pasal donut... aku buleh jadi duta produk ko hahahahhaaa

    BalasPadam
  7. tok nabe...
    kawe silap tok... 10 n3 yag betulnya hehee

    tapi mmg gigih ler dia walaupun dia sibuk ngan anak2 dan suami huhu


    harap2 akan lebih mencurah masyuk hok kawe pula hehee

    BalasPadam
  8. syah...
    kesilapanku amat dikesali hehhe
    10 n3 sehari yang faktanya huhhuuuu



    aku belasah jer semua syah akalu ada masuk... masuk ler...
    selam sambil minum air org kata huhuhu

    BalasPadam
  9. aku pun nk jd mcm makcik tu la.... benti keje, duk umah dn wat blog... hahaha! giler hape...

    BalasPadam
  10. teja...

    ko pun makcik yang dah buka kedai online....

    nanti masyuk laaah tu hehee

    nak aku promote kat blog aku ker...
    murah ajer satu iklan rm100
    ada berani hahahahaa

    BalasPadam
  11. whoaaa makcik kayo! Sally nak mantain satu tu pon kejap panas kejap sejuk..huhu

    BalasPadam
  12. Tsally...
    mmg nak buat n3 kadang fikir macam2 sebelum publish dah tulis panjang pun buleh cancel... huhhuu


    itulah dah dia punya passion kan...
    ada rezeki dia kat situ...


    saya pun tgh gigih ni... sejak 2/3 hari ni heheheh

    hangat2 tahi unta lah kononya hahaha

    BalasPadam